29 jun 2012

Ginger cookies

Feliz viernes a tod@s!!!!
Espero que la semana se os haya pasado rápido y que disfrutéis de un fin de semana fantástico! ;)
Tal y como os había prometido os traigo hoy la receta de unas galletas super ricas que, a pesar de que la apariencia podía ser muchísimo mejor (me pasa por ser una prisas a veces) estaban buenísimas!
La receta me la ha pasado mi madre, y las hacíamos de pequeños en casa los fines de semana (supongo que para tenernos entretenidos un rato, y la verdad es que nos lo pasábamos genial). Disfrutarla tanto como yo!
Feliz venres a tod@s!!!
Espero que a semana pasara rápido e que disfrutedes dunha fin de semana fantástica! ;)
Tal e como vos prometera, traiovos hoxe a receita duns biscoitos super ricos que, a pesar de que a apariencia podería ser moitísimo mellor (pásame por ser unha prisas ás veces) estaban boísimas!
A receita pasouma a miña mai, facíamolas de pequenos na casa as fins de semana (supoño que para ternos entretidos un rato, e a verdade é que pasabámolo xenial). Disfrutádea tanto coma min!

Ingredientes/ Ingredientes

  • 300 gr harina / 300 gr fariña.
  • 1 cucharadita de Royal / 1 culler pequena de Royal.
  • 1 cucharadita de bicarbonato / 1 culler pequena de bicarbonato.
  • 2 cucharaditas de jengibre / 2 culleres pequenas de xenxibre.
  • 60 gr de mantequilla / 60 gr de manteiga.
  • 120 gr de azúcar moreno / 120 gr de azucre moreno.
  • 3 cucharadas de almíbar / 3 culleres de almíbar.
  • 4 cucharadas de leche / 4 culleres de leite.
  • Ralladura de una naranja / Raladura dunha laranxa.

Preparación  / Preparación

  1. Calentar el horno a 160º / Quentar o forno a 160º.
  2. Tamizar la harina, la levadura y el jengibre y reservar / Tamizar a fariña, a levadura e o xenxibre e reservar. 
  3. Derretir la mantequilla, el azúcar y el almíbar / Derretir a manteiga, o azucre e o almíbar.
  4. Añadir a la mezcla anterior la leche, la ralladura de naranja y seguir removiendo a fuego medio hasta que se haga una papa / Engadir a mestura anterior o leite, a raladura de laranxa e seguir remexendo a fogo medio até que se faga unha papa. 
  5. Colocar las harinas tamizadas en forma de volcán con un agujero en el centro y verter poco a poco la mezcla caliente y amazar hasta conseguir una bola / Colocar as fariñas tamizadas en forma de volcán con un buraco no centro e verter pouco a pouco a mestura quente e amasar até conseguir unha bola. 
  6. Hacer galletitas con un grosor considerable para que no queden finitas / Facer biscoitos cun grosor considerable para que non queden finiñas.
  7. 10-15 minutos en el horno y dejar reposar / 10-15 minutos no forno e deixar reposar. 




1 comentario:

  1. gracias por recordar esos momentos tan buenos haciendo galletas todos juntos!!! le recomiendo la experiencia a otros padres
    "la familia que hace galletas unida, permanece unida"

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